Navigáció
     
Balaton Turmix
     
Cikk hierarchia
Cikkek főoldala » Spirit of Balaton » Részvétel feltételei
     
Részvétel feltételei

 

A Spirit of Balaton-on történő részvétel és feltételei

 A Spirit of Balaton 24 óra időtartamú kerékpáros élmény- és teljesítménytúra, melynek résztvevői az egyes Balaton-parti településeken felállított pecsételőállomások érintésével részben vagy teljesen körbekerülik a Balatont, s ennek során a pecsételőállomásokon összegyűjtik a pecsétkönyvükbe, illetve az ellenőrzőlapjukra az adott települések pecsétjeit. A pecsétkönyv a résztvevők örök emléke marad a Balaton-kör (vagy annak egy szakasza) teljesítéséről, a szervezőkhöz eljuttatott ellenőrzőlapok alapján pedig nevük, adataik, fényképük felkerül a rendezvény honlapjára (ha nem kérik ennek mellőzését). A pecsétkönyvet, ellenőrzőlapot és a rajttáblákat tartalmazó file-t a regisztrált résztvevők email-en kapják meg.

A Spirit of Balaton-on, annak részszakaszain vagy egész túrahosszán bárki résztvehet és azt teljes mértékben saját felelősségére teszi. A Spirit of Balaton keretrendezvény, melynek résztvevői az általuk kiválasztott útszakaszt teljes mértékben egyénileg teszik meg, a szervezők a pecsételőállomásokon, illetve azok között sem rendezői tevékenységet, sem orvosi ellátást, sem másféle szolgáltatást nem biztosítanak.

A szervezők minden kerékpárost várnak, egyénileg és csapatban is, a teljes tó körüli utat teljesítőktől a csak néhány pecsételőállomást felkeresőkig. A Spirit of Balaton minden kerékpáros előtt nyitva áll. A résztvevőkkel szemben a szervezők feltételeket nem támasztanak, ugyanakkor kérnek mindenkit, hogy a kerékpáros közlekedés minden szabályát maradéktalanul tartsa be, fokozottan vigyázzon mások és saját testi épségére, valamint csak megfelelő egészségi állapotban kezdje meg, illetve folytassa a túrát. A rendezvényhez bármilyen módon csatlakozók tetteikért és azok következményeiért a felelősséget teljes mértékben maguk viselik.

A Spirit of Balaton minden év júliusának első szombatján, reggel 8 órakor kezdődik és 24 órán keresztül, vagyis vasárnap reggel 8 óráig tart.

Cikkek képei: hr2.png

Regisztráció

Részvételi szándékát kérjük, hogy minden résztvevő idejében jelezze a spiritofbalaton[kukac]gmail.com címen, a Regisztráció menüpontban felsorolt adatok megadásával, valamint, ha nem esik díjmentes kategóriába, a részvételi díj átutalásával. A regisztrációs adatokat tartalmazó levélre legkésőbb 48 órán belül küldött válaszunkban küldjük a rajtszámot, melyet kérünk feltüntetni a kerékpárra vagy ruházatra erősített rajttáblán. Egy levélben több résztvevő is regisztrálhat. A regisztrációt és a részvételi díj átutalását a rajt előtti harmadik nap végéig kérjük befejezni, ezután regisztrációt csak indokolt esetben fogadunk.  A regisztráció nem jár részvételi kötelezettséggel. A regisztrált résztvevők minden friss információt gyorsan, e-mail-en megkapnak.

A Spirit of Balaton-on való részvétel 2010-től 2014-ig teljesen ingyenes volt, azonban a résztvevők számának, a szervezési feladatoknak és költségeknek nagymértékű növekedésével elkerülhetetlenné vált a részvételi díj bevezetése. A nem díjmentes kategóriába eső résztvevők számára ennek befizetése a rendezvényen való részvétel feltétele, összege bruttó 4000 Ft. Részletek a részvételi regisztráció oldalán.

A Spirit of Balaton adott (teljes vagy rész-) távját teljesítő, regisztrált résztvevőinek neve, születési ideje, lakhelye, indulási és érkezési helye, illetve ideje (és ha  küldenek, akkor a fényképe is) az eseményt követően - amennyiben nem kérik ennek mellőzését - felkerül a honlapra.

Cikkek képei: hr2.png

Útvonal és időtartam

  A Spirit of Balaton útvonala a Balaton körüli kerékpárúton vezet, az óramutató járásával megegyező irányban (azonban ha ez valamely résztvevőnek előnyösebb, fordított menetirány is választható). A kerékpárútról a résztvevők saját elhatározásukból szabadon letérhetnek és tetszőleges útvonalon teljesíthetik a távot, azonban a pecsételőállomások általában a kerékpárúton vagy annak közvetlen közelében találhatók. A Spirit of Balaton hivatalos rajt- és célállomása Balatonmáriafürdő, azonban a túra, illetve a pecsétek gyűjtése bármelyik pecsételőállomáson megkezdhető és befejezhető. A teljes Balaton-körnél rövidebb távot teljesítők tetszőleges számú pecsételőállomást kereshetnek fel, illetve útjukat a tihany-szántódi komp igénybevételével is lerövidíthetik. A Spirit of Balaton teljes hossza kb. 220 km, a komppal rövidítve kb. 150 km. A teljes Balaton-kört teljesítők számára a Tihanyi-félszigetre való kitérő nem kötelező.

A Spirit of Balaton minden év júliusának első szombatján, reggel 8 órakor kezdődik és 24 órán keresztül, vagyis vasárnap reggel 8 óráig tart. A hivatalos rajtidőpont az esemény kezdetekor van minden pecsételőállomáson, de a túrát és a pecsétek gyűjtését bármely ezutáni időpontban is meg lehet kezdeni.

Cikkek képei: hr2.png

Pecsételőállomások

A Spirit of Balaton pecsételőállomásai általában a Balaton körüli kerékpárút mellett vagy ahhoz közel találhatóak. Nagyobb részük a rendezvény teljes, 24 órás időtartama alatt működik, kisebb részük csak a nappali órákban. Az állomások pontos helye és működési ideje a rendezvény előtti hetekben folyamatosan kerül feltöltésre a Pecsételőállomások menüpontba (változások még az utolsó napokban is történhetnek). Ezenkívül néhány nappal az esemény előtt a regisztrált résztvevőknek e-mail-ben is kiküldésre kerül a pdf formátumú Állomásmutató az állomások adataival és a megtalálásukat segítő információkkal.

Cikkek képei: hr2.png

Pecsétkönyv

  A Spirit of Balaton résztvevőinek pecsétkönyvébe az útjuk során érintett települések pecsételőállomásain bejegyzik az áthaladás időpontját és megkapják az adott település pecsétjét. A minden Balaton-parti települést tartalmazó pecsétkönyvnek természetesen csak azon oldalaira szükséges megszerezni a pecséteket, ahol (az áthaladás időpontjában) működik pecsételőállomás. Ha az út során valaki véletlenül kihagyna vagy elkerülne egy pecsételőállomást, nem feltétlenül kell annak felkutatásával töltenie idejét, mivel egy-két pecsét hiánya nem érinti a megtett útvonal érvényességét. Teljes kör teljesítése esetén, ha a kiindulási pontként választott pecsételőállomás már nem működik, a befejező pecsétet a soronkövetkező állomáson lehet megkapni. Ezenkívül, ha akár az indulási, akár az érkezési állomáson az indulás, illetve az érkezés időpontjában nem üzemel pecsételőállomás, a résztvevő sajátkezű idopontbejegyzését is elfogadjuk. A pecsétkönyvet, ellenőrzőlapot, rajttáblákat is tartalmazó file-t, valamint a részvételhez szükséges többi dokumentumot a regisztrált résztvevők email-ben kapják meg, felhasználásukkal kapcsolatban a Pecsétkönyv menüpontban található további technikai információ.

Cikkek képei: hr2.png

Ellenőrzőlapok

A résztvevők ellenőrzőlapjai a pecsétkönyvhöz hasonlóan kerülnek kitöltésre az egyes állomásokon. Az összes állomást 2 darab A4 méretű oldal tartalmazza, ez egy A4-es papírlap két oldalára is kinyomtatható. A résztvevők menetadatai az ellenőrzőlapokon összegyűlt pecsétek és időpontjelölések alapján kerülnek fel a honlapra. Az ellenőrzőlapok az alábbi módokon juthatnak el a szervezőkhöz:

   - leadás a célállomáson

   - elektronikus formában (szkennelve, lefényképezve) elküldve e-mail címünkre

Cikkek képei: hr2.png

Rajttábla

A nyomtatványokat (pecsétkönyv, ellenőrzőlapok stb.) tartalmazó file-ban két A5 méretű rajttábla található, amelyen feltüntethető a résztvevők neve és rajtszáma. A rajttáblák a kerékpárra vagy a ruházatra erősíthetők (célszerűen úgy, hogy elölről és hátulról is láthatóak legyenek). A rajttábla használata nem kötelező, de mindenképpen javasolt.

Cikkek képei: hr2.png

Fotók és élménybeszámolók

A Spirit of Balaton szervezői a spiritofbalaton[kukac]gmail.com e-mail-címre várják a résztvevők által készített fotókat, illetve élménybeszámolókat, melyek felkerülnek a Spirit of Balaton honlapjára. A korábbi rendezvények résztvevőinek adatai, illetve fotói és élménybeszámolói elérhetőek a honlap nyitóoldalának bal oldali menüpontjai alatt.

Cikkek képei: hr2.png

Add tovább!

  A Spirit of Balaton szervezői kérik a résztvevőket és érdeklődőket, hogy e honlap linkjének minél többekhez való eljuttatásával, közösségi oldalakon való megosztásával, plakátjaink továbbküldésével, kinyomtatásával, kihelyezésével segítsék azon szándékunkat, hogy a Spirit of Balaton-ról minél többen szerezhessenek tudomást és minél többen válhassanak részeseivé ennek az életre szóló kalandnak és élménynek!

Cikkek képei: hr2.png

Hosszú az út?

     Hosszú az út? Valóban. A Spirit of Balaton teljes hossza, belevéve a tihanyi révhez tett kitérőt, meghaladja a kétszázhúsz kilométert is. Embert próbáló feladat - hanem a testet próbálja meg kevésbé, és az elszántságot, a kitartást jobban. Mert fizikailag legkevésbé sem legyőzhetetlen e hatalmasnak tetsző, közel negyedezer kilométeres távolság még a leghétköznapibb ember számára sem! Ha fölfelé kerekítjük az út hosszát, kettőszáznegyven kilométert kell elosztanunk huszonnégy órára - óránként tíz kilométer a végeredmény. Mindössze ekkora átlagsebességgel kell körbekerekeznünk a Balatont, hogy egyetlen nap alatt bezárjuk a kört! A valósághoz közelebb álló, óránként körülbelül tizenöt kilométeres átlagsebességgel számolva tizennégy-tizennyolc órás menetidő adódik, beleszámítva már jónéhány rövidebb pihenőt is - s ez az adat jól egyezik a valóságban tapasztaltakkal.

   Átlagos erejű, rendszeresen bicikliző ember számára a Spirit of Balaton sokkal inkább szellemi kihívás, mint fizikai. Kihívás, ami megmutatja, hogy birtokolni tudjuk-e azt a nyugalmat és türelmet, amivel képesek vagyunk lassan, de biztosan legyőzni a hosszan előttünk kanyargó kilométereket. Nem számolni, hogy mikor hova érhetünk vagy éppenséggel már nem - mert erre nincs is szükség. A túra huszonnégy órája bőven elegendő a távolság teljesítésére, és nincs is semmilyen más cél, amit teljesíteni kellene. Aki járt már a Spirit of Balaton-on, tudja, hogy a pecsételőállomásokon olyan barátsággal fogadják a túra résztvevőit, amiért önmagában érdemes körbekerekezni a Balatont. Mind erről tanúskodnak az élménybeszámolók, bízvást hitelesebben, mintha mi itt több szóval bizonygatnánk ezt. És a pecsételőállomások elegendő számban is találhatók e néha csakugyan végeláthatatlannak tetsző út mentén ahhoz, hogy még a hosszú távnak egyedül nekimerészkedők se érezzék elhagyatottnak magukat.

   Ki először vág hasonló vállalkozásba, a következőket fogadja meg. Mérsékelt, legkényelmesebb sebességgel haladjon már a legelső méterektől, legföljebb tizenöt-húsz kilométernyit óránként, mert így alig fárad majd el, sem az izmai, sem az egész szervezete. Ugyanúgy már a kezdetektől öt-tíz perces pihenőket tanácsos tartani óránként, így a test alig sínyli majd meg az amúgy hosszú utat. Legjobb ilyenkor nem is megállni, hanem tolni egy darabon a biciklit. Hosszabb, meredekebb emelkedőkön föltekerni pedig semmiképpen nem tanácsos, ha megerőltető a hajtás, le kell szállni és föltolni a drótszamarat. Ne takarékoskodjunk néhány óránként a hosszabb pihenőkkel vagy étkezésekkel, mert ezen a napon, ezen az úton sokkal több energiát használunk föl, mint az egyébként szokásos. És ha az éjszakába nyúlik utunk utolsó szakasza, raktározzunk el még előtte harapni- s innivalót.

   Elindulni a Spirit of Balaton-on, a magyar tenger egyhuzamban való körülkerekezésén - nagy és bátor döntés, ez aligha vitatható. Ám aki meghozza e döntést, életre szóló kalanddal s élménnyel lesz gazdagabb, s türelmetlenül fogja várni az indulás pillanatát.

     
Fővédnök
A Spirit of Balaton támogatója:

Fővédnök:
Dr. Simicskó István
Honvédelmi miniszter
     
Kapcsolat
Információk, hírlevél, részveteli regisztráció: spiritofbalaton (kukac) gmail.com
     
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
     
Add tovább!
     
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezned.

2022.04.20. 19:58
Kedves Apalaci! Igen, már évek óta minden résztvevő kap valamilyen ajándékot, pl. kitűző, hűtőmágnes :)

2022.04.17. 12:44
Kedves György! Négy évvel ezelőtt "feszegettem" a témát, hogy miért nincs jelvény vagy kitűző. Jól látom, hogy már mégis van?

2022.03.21. 15:03
Szia Gyuri! Légyszíves írd meg az egyesület adószámát az 1% SZJA miatt. Köszönöm: Gábor

2022.02.09. 22:33
Kedves Neo! A regisztrációt azóta sikeresen rendeztük, egyébként minden információ megtalálható a Részvételi regisztráció oldalunkon! A felnőtt részvételi díj változatlanul 4000 Ft

2022.01.29. 18:18
Szia! Szeretnék jelentkezni az idei spirit of balaton körre, tavaly nem voltam, más esemény, i szeretném kérdezni, hogy most mennyi a nevezési díj, és kérnék egy számlaszámot is, előre is köszönöm szé

2021.06.08. 15:02
IGEN: IDÉN IS LESZ SPIRIT OF BALATON!!! Regisztráció: https://www.spiri.
..ticle_id=7
Sok szeretettel várunk minden vállalkozó kedvű kerékpárost!

2021.05.14. 10:49
Kedves Alien! Nagyon úgy néz ki, hogy idén is lesz Spirit, már sokan regisztráltak is, de a részvételi díjat csak akkor kérjük átutalni, ha biztos lesz a szervezés (ez még 1-2 hét). Téged is várunk :)

2021.05.10. 11:57
Szia Gyuri! Mikor lehet befizetni az idei nevezési díjat? :)

2020.06.12. 12:14
Ma végre eldőlt: IDÉN IS LESZ SPIRIT OF BALATON!!! Regisztráció: https://www.spiri.
..ticle_id=7
Sok szeretettel várunk minden vállalkozó kedvű kerékpárost!

2020.06.03. 13:23
Kedves Neo! Igen, a pecsétkönyvet és a többi, a részvételhez szükséges dokumentumot email-ben küldjük ki a regisztrált résztvevőknek. A szervezés szerencsére egyre biztosabbnak kezd látszani :)

     
Felhasználók
· Online vendégek: 1

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 404
· Legújabb tag: DD
     
Statisztikák