Navigáció
     
Balaton Turmix
     
Cikk hierarchia
Cikkek főoldala » Spirit of Balaton 2015 - élménybeszámolók » Spirit of Balaton 2015 - Móri István élménybeszámolója és fotói
     
Spirit of Balaton 2015 - Móri István élménybeszámolója és fotói



Nos, jó volt, bár ebben a melegben nagyon kivette az energiám Az első Balaton-kerülésem volt a Spirit of Balaton szervezésében. Egy hirtelen ötlettel kezdődött, alig 20 órával a rajt előtt. Péntek dél körül olvastam egypár kommentet és kedvet kaptam. Írtam egy mailt a regisztrációs adatokkal, hátha még beleférek, s este 9-kor olvasom, hogy várnak szeretettel! Akkor gyors netezés, letölteni, kinyomtatni a lapokat, jeget tenni a hűtőbe, bringát átnézni, helyszíneket megnézni, gpx file-t letölteni, telót feltölteni stb.




Reggel fél 5, go a Délibe, vonattal le Siófokra, ott az első pecsét és háromnegyed 9-kor indulás. Csak óvatosan. A második ellenőrzőpont Balatonvilágoson van, na az a vasúti átkelő átépítése miatt furfangosan sikerült. Ismeretlen helyeken bolyongtam, remélve, jó az irány. 200 lépcsőfok után, amiről csak reményeim voltak, megtaláltam és pecsételtettem. Az elvesztegetett időt kis plusz tempóval pótoltam.








Aztán Balatonvilágostól ismert részre tévedtem,onnan ismét a tempó volt előtérben.A gpx file sokat segített a navigálásban, de csak az ellenőrzőpont körül kapcsoltam be,hogy bírja egész nap. A tihanyi elágazásig minden jól ment,ott az erőltetéstől a bal térdem jelezte, hogy kicsit sok neki.Azért jó tempóban haladtam,csak pecsételni álltam meg és némi hűsítőt magamhozvenni. A hátizsákból a 3 szendvics elfogyott Tihany után, így onnan csak folyadék,csoki.




A Balaton végétől ismét ismeretlen terepre tévedtem,de az ellenőrzőpontokat levadásztam. Máriafürdö környékén az egyik ellenőrzőponton elhagytam a leadós pecsétgyűjtő lapom, onnan csak a saját példányom pecsételtettem. Mivel késésben voltam a tervemhez képest, nem fordultam meg érte. A saját példányaimon 23 pecsétet tudok bemutatni, a leadós példány photoshopolásán még dolgozom :-)

Az utolsó ellenőrzőpontok egyikén volt fényképezés, bringaemelés, szobabringa :-)

Egy barátom elémjött, így Balatonföldvártól Siófokig már újult erővel hajtottam és 8 előtt 10 perccel pecsételtettem újból Siófokon.A táv nem volt kihivás,a pecsétek begyűjtése 11 órán belül, ez volt a cél.Éppen csak sikerült.A meleg sokat kivett pluszban, de jól sikerült összességében. Nem volt időm nézelődni, fényképeket csinálni, csak néhányat. Sisakkamerával pár videot is csináltam.



Siófokon egy gyors vacsora, 9-kor indultunk vissza a barátommal Fehérvárra, két keréken. Most már nem spóroltam, bőven 30 felett mentünk.Onnan vonat, ismét a Délibe, majd még 35 km onnan haza, a szép, kivilágitott Pesten keresztül. Hajnali 2-re értem haza, és már akkor eldöntöttem, hogy jövőre ismét ott leszek. Felkészültebben, immár tapasztalatokkal gyarapodva, remélhetőleg jobb eredménnyel, mint a mostani. Ennyi az én történetem. 11 óra bruttó, 9 óra nettó idővel, 202 kilométerrel.





     
Fővédnök
A Spirit of Balaton támogatója:

Fővédnök:
Dr. Simicskó István
Honvédelmi miniszter
     
Kapcsolat
Információk, hírlevél, részveteli regisztráció: spiritofbalaton (kukac) gmail.com
     
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó



Még nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
     
Add tovább!
     
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezned.

2022.04.20. 19:58
Kedves Apalaci! Igen, már évek óta minden résztvevő kap valamilyen ajándékot, pl. kitűző, hűtőmágnes :)

2022.04.17. 12:44
Kedves György! Négy évvel ezelőtt "feszegettem" a témát, hogy miért nincs jelvény vagy kitűző. Jól látom, hogy már mégis van?

2022.03.21. 15:03
Szia Gyuri! Légyszíves írd meg az egyesület adószámát az 1% SZJA miatt. Köszönöm: Gábor

2022.02.09. 22:33
Kedves Neo! A regisztrációt azóta sikeresen rendeztük, egyébként minden információ megtalálható a Részvételi regisztráció oldalunkon! A felnőtt részvételi díj változatlanul 4000 Ft

2022.01.29. 18:18
Szia! Szeretnék jelentkezni az idei spirit of balaton körre, tavaly nem voltam, más esemény, i szeretném kérdezni, hogy most mennyi a nevezési díj, és kérnék egy számlaszámot is, előre is köszönöm szé

2021.06.08. 15:02
IGEN: IDÉN IS LESZ SPIRIT OF BALATON!!! Regisztráció: https://www.spiri.
..ticle_id=7
Sok szeretettel várunk minden vállalkozó kedvű kerékpárost!

2021.05.14. 10:49
Kedves Alien! Nagyon úgy néz ki, hogy idén is lesz Spirit, már sokan regisztráltak is, de a részvételi díjat csak akkor kérjük átutalni, ha biztos lesz a szervezés (ez még 1-2 hét). Téged is várunk :)

2021.05.10. 11:57
Szia Gyuri! Mikor lehet befizetni az idei nevezési díjat? :)

2020.06.12. 12:14
Ma végre eldőlt: IDÉN IS LESZ SPIRIT OF BALATON!!! Regisztráció: https://www.spiri.
..ticle_id=7
Sok szeretettel várunk minden vállalkozó kedvű kerékpárost!

2020.06.03. 13:23
Kedves Neo! Igen, a pecsétkönyvet és a többi, a részvételhez szükséges dokumentumot email-ben küldjük ki a regisztrált résztvevőknek. A szervezés szerencsére egyre biztosabbnak kezd látszani :)

     
Felhasználók
· Online vendégek: 1

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 404
· Legújabb tag: DD
     
Statisztikák