Navigáció
     
Balaton Turmix
     
Cikk hierarchia
Cikkek főoldala » Spirit of Balaton 2017 - élménybeszámolók » Spirit of Balaton 2017 - Móri István élménybeszámolója
     
Spirit of Balaton 2017 - Móri István élménybeszámolója


Cikkek képei: sob-2017-moriistvan-01.jpg

Nos, az idei majdnem lemaradt! Pár nap készülődés, emlékeim felidézése, bringa felkészítése, listaírás, Google-böngészés, időpontok, irány és az indulóállomásbtervezgetése után szombat hajnalban szakadt az eső. Mivel keréken mentem volna, és majd haza is, így némileg nagyobb pakkal, kisebb sebességgel, de összességében nagy elhatározással maradtam az ágyikóban.


Böngésztem az időjárási oldalakat, előtte két nappal vettem esőkabátot is, de nem állt szándékomban - hajnalban - akár órákat tekerni benne... Reggel 7, még esik... Fél 9 körül abbahagyta, kezdett száradni, döntöttem: go, de vonattal. Felgurultam Kelenföldre, ott sorbanállás az automatáknál. Vonat 10:11 kor, én 10:23-kor kaptam jegyet... Felmentem a peronra, hátha, egy perc, jött egy vonat… Felszálltam :-) Ott, a vonaton kérdeztem meg, egyátalán a Balaton felé megy-e :-) Igen! Így dél előtt nem sokkal leszálltam - Siófok helyett Balatonaligán.


Gyorsan kezdtem, Balatonvilágoson, majd indult a kör, az északi part felé. Alsóörsön gyorsan kajáltam, lángos, sült krumpli, kávé, citromos sör. Onnan nem volt pihenő... Végig megvoltak a pecsételőpontok, emlékek, jegyzetek szerint. Badacsonytomaj volt a kakukktojás, de most az is simán meglett. A keszthelyi új hely is sima ügy. A túloldalon már tudtam, Földvár esélytelen... De tapostam neki. Balatonszárszón büfé, hamburger, 2 palacsinta, 5 dl gyümölcslé, 3 dl sör. Ahogy toltam befelé a bringát a büfébe, egy autóból kiszóltak nekem... Az öcsém volt egy barátjával, egy településen lakunk, szinte sosem találkozunk - de akkor és ott igen! Bandáztunk kicsit és onnan már egy szuszra ment minden, Balatonvilágosig. Siófok után gyorsan sötétedett, de megleltem az utat...Végigelőztem az egész utat, hajószállítónak kiabáltam, hogy húzódjon le :-) Egy járőröző rendőrautó mögött araszolgatott pár autó. Megelőztem őket is - ha sietek, akkor sietek :-)


Aztán már sötétben, Aligán, az állomáson azon gondolkodtam,mikor lesz vonat. Hát 2 perc múva-lett :-) Úton a Déli felé, már fáradtan, azt gondoltam, ismét odatettem magam.A tavalyi időmet jelentősen megjavítottam, 24/23 pecsét, de a balatonföldvári QR-kódot lefényképeztem, így a magam számára 24 pecséttel vagyok gazdagabb. Minden flottul ment, gond nem volt, a reggeli kétségeimen kívül. Igaz, csak 204+30+30 kilométer,de erre a napra ennyi sikerült. Jövőre, remélem, az időjárás nem szívat meg és sikerül a 24 pecsét :-)


Képek nem nagyon készültek. A vonaton, a kajáldánál kinek volt ideje, menni kellett :-) Köszönöm a szervezést, és ha kérhetem a balatonföldvári hölgyet szépen megkérni, hogy legközelebb 22 óráig legyen ott :-)

     
Fővédnök
A Spirit of Balaton támogatója:

Fővédnök:
Dr. Simicskó István
Honvédelmi miniszter
     
Kapcsolat
Információk, hírlevél, részveteli regisztráció: spiritofbalaton (kukac) gmail.com
     
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
     
Add tovább!
     
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezned.

2022.04.20. 19:58
Kedves Apalaci! Igen, már évek óta minden résztvevő kap valamilyen ajándékot, pl. kitűző, hűtőmágnes :)

2022.04.17. 12:44
Kedves György! Négy évvel ezelőtt "feszegettem" a témát, hogy miért nincs jelvény vagy kitűző. Jól látom, hogy már mégis van?

2022.03.21. 15:03
Szia Gyuri! Légyszíves írd meg az egyesület adószámát az 1% SZJA miatt. Köszönöm: Gábor

2022.02.09. 22:33
Kedves Neo! A regisztrációt azóta sikeresen rendeztük, egyébként minden információ megtalálható a Részvételi regisztráció oldalunkon! A felnőtt részvételi díj változatlanul 4000 Ft

2022.01.29. 18:18
Szia! Szeretnék jelentkezni az idei spirit of balaton körre, tavaly nem voltam, más esemény, i szeretném kérdezni, hogy most mennyi a nevezési díj, és kérnék egy számlaszámot is, előre is köszönöm szé

2021.06.08. 15:02
IGEN: IDÉN IS LESZ SPIRIT OF BALATON!!! Regisztráció: https://www.spiri.
..ticle_id=7
Sok szeretettel várunk minden vállalkozó kedvű kerékpárost!

2021.05.14. 10:49
Kedves Alien! Nagyon úgy néz ki, hogy idén is lesz Spirit, már sokan regisztráltak is, de a részvételi díjat csak akkor kérjük átutalni, ha biztos lesz a szervezés (ez még 1-2 hét). Téged is várunk :)

2021.05.10. 11:57
Szia Gyuri! Mikor lehet befizetni az idei nevezési díjat? :)

2020.06.12. 12:14
Ma végre eldőlt: IDÉN IS LESZ SPIRIT OF BALATON!!! Regisztráció: https://www.spiri.
..ticle_id=7
Sok szeretettel várunk minden vállalkozó kedvű kerékpárost!

2020.06.03. 13:23
Kedves Neo! Igen, a pecsétkönyvet és a többi, a részvételhez szükséges dokumentumot email-ben küldjük ki a regisztrált résztvevőknek. A szervezés szerencsére egyre biztosabbnak kezd látszani :)

     
Felhasználók
· Online vendégek: 1

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 404
· Legújabb tag: DD
     
Statisztikák