Navigáció
     
Balaton Turmix
     
Cikk hierarchia
Cikkek főoldala » Spirit of Balaton 2017 - élménybeszámolók » Spirit of Balaton 2017 - Móri István élménybeszámolója
     
Spirit of Balaton 2017 - Móri István élménybeszámolója


Cikkek képei: sob-2017-moriistvan-01.jpg

Nos, az idei majdnem lemaradt! Pár nap készülődés, emlékeim felidézése, bringa felkészítése, listaírás, Google-böngészés, időpontok, irány és az indulóállomásbtervezgetése után szombat hajnalban szakadt az eső. Mivel keréken mentem volna, és majd haza is, így némileg nagyobb pakkal, kisebb sebességgel, de összességében nagy elhatározással maradtam az ágyikóban.


Böngésztem az időjárási oldalakat, előtte két nappal vettem esőkabátot is, de nem állt szándékomban - hajnalban - akár órákat tekerni benne... Reggel 7, még esik... Fél 9 körül abbahagyta, kezdett száradni, döntöttem: go, de vonattal. Felgurultam Kelenföldre, ott sorbanállás az automatáknál. Vonat 10:11 kor, én 10:23-kor kaptam jegyet... Felmentem a peronra, hátha, egy perc, jött egy vonat… Felszálltam :-) Ott, a vonaton kérdeztem meg, egyátalán a Balaton felé megy-e :-) Igen! Így dél előtt nem sokkal leszálltam - Siófok helyett Balatonaligán.


Gyorsan kezdtem, Balatonvilágoson, majd indult a kör, az északi part felé. Alsóörsön gyorsan kajáltam, lángos, sült krumpli, kávé, citromos sör. Onnan nem volt pihenő... Végig megvoltak a pecsételőpontok, emlékek, jegyzetek szerint. Badacsonytomaj volt a kakukktojás, de most az is simán meglett. A keszthelyi új hely is sima ügy. A túloldalon már tudtam, Földvár esélytelen... De tapostam neki. Balatonszárszón büfé, hamburger, 2 palacsinta, 5 dl gyümölcslé, 3 dl sör. Ahogy toltam befelé a bringát a büfébe, egy autóból kiszóltak nekem... Az öcsém volt egy barátjával, egy településen lakunk, szinte sosem találkozunk - de akkor és ott igen! Bandáztunk kicsit és onnan már egy szuszra ment minden, Balatonvilágosig. Siófok után gyorsan sötétedett, de megleltem az utat...Végigelőztem az egész utat, hajószállítónak kiabáltam, hogy húzódjon le :-) Egy járőröző rendőrautó mögött araszolgatott pár autó. Megelőztem őket is - ha sietek, akkor sietek :-)


Aztán már sötétben, Aligán, az állomáson azon gondolkodtam,mikor lesz vonat. Hát 2 perc múva-lett :-) Úton a Déli felé, már fáradtan, azt gondoltam, ismét odatettem magam.A tavalyi időmet jelentősen megjavítottam, 24/23 pecsét, de a balatonföldvári QR-kódot lefényképeztem, így a magam számára 24 pecséttel vagyok gazdagabb. Minden flottul ment, gond nem volt, a reggeli kétségeimen kívül. Igaz, csak 204+30+30 kilométer,de erre a napra ennyi sikerült. Jövőre, remélem, az időjárás nem szívat meg és sikerül a 24 pecsét :-)


Képek nem nagyon készültek. A vonaton, a kajáldánál kinek volt ideje, menni kellett :-) Köszönöm a szervezést, és ha kérhetem a balatonföldvári hölgyet szépen megkérni, hogy legközelebb 22 óráig legyen ott :-)

     
Fővédnök
A Spirit of Balaton támogatója:

Fővédnök:
Dr. Simicskó István
Honvédelmi miniszter
     
Kapcsolat
Információk, hírlevél, részveteli regisztráció: spiritofbalaton (kukac) gmail.com
     
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
     
Add tovább!
     
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezned.

2020.06.12. 12:14
Ma végre eldőlt: IDÉN IS LESZ SPIRIT OF BALATON!!! Regisztráció: https://www.spiri.
..ticle_id=7
Sok szeretettel várunk minden vállalkozó kedvű kerékpárost!

2020.06.03. 13:23
Kedves Neo! Igen, a pecsétkönyvet és a többi, a részvételhez szükséges dokumentumot email-ben küldjük ki a regisztrált résztvevőknek. A szervezés szerencsére egyre biztosabbnak kezd látszani :)

2020.06.02. 21:40
Szia Gyuri! Szeretném megkérdezni, hogy ha meg lesz tartva az esemény, hol tudom letölteni a pecsételő könyvet, vagy elkülditek?

2020.05.18. 22:17
Kedves Neo! Ha rajtunk múlik, mindenképpen meg lesz tartva, ha nem is teljesen az elmúlt években megszokott módon. És aki letekeri, annak a fején biztosan ott lesz a korona :)

2020.05.18. 08:59
Szia Gyuri! Érdeklődni szeretnék, hogy meg e lesz tartva az idei Spirit of Balaton, mert ez nekem fontos lenne a szabadság kivételében, vagy ez is elmarad a korona miatt, a válaszodat előre is köszönö

2020.01.22. 15:45
Kedves Neo! Igen, lehet, január 1.-től mindig indul az adott évi regisztráció! Idén is sok szeretettel várunk!

2020.01.22. 11:29
Sziasztok! Már lehet nevezni a túrára?

2019.06.30. 13:21
Szia Gyuri! Az alábbi oldalra is feltettem : http://www.turata.
..eid_14551/

2019.05.17. 20:30
Kedves olsen! Regisztráció a szokásos oldalon: https://www.spiri.
..ticle_id=7
Sok szeretettel várunk!

2019.05.15. 17:28
a 2019 regisztráció hol érhető utól..,?

     
Felhasználók
· Online vendégek: 4

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 404
· Legújabb tag: DD
     
Statisztikák