Navigáció
     
Balaton Turmix
     
Cikk hierarchia
Cikkek főoldala » Spirit of Balaton 2018 - élménybeszámolók » Spirit of Balaton 2018 - László Zoltán és csapata fotói és élménybeszámolója
     
Spirit of Balaton 2018 - László Zoltán és csapata fotói és élménybeszámolója


Idén ötödik alkalommal indultunk a SoB-on. Jellemzően, mivel Fonyódon van nyaralónk, mindig innen indulunk. Mint mindig, most is korai indulást terveztünk, de idén annak ellenére, hogy mégis korábban indultunk, mint tavaly, még mindig szinte csak kilenckor, pontosabban 8 óra 51 perckor keltünk útra.


Cikkek képei: sob-2018-laszlozoltan-001.jpg

László-Fehér Gyöngyi, László Zoltán, Dr. Nagy László, Tarsoly Katalin és Fehér Nándorné
(a fotó a balatonmáriafürdői pecsételőállomáson készült)


Laci barátommal a lassú, de tartós sebesség mellett döntve, eleinte még a lányokkal, azaz feleségemmel, anyósommal és Laci párjával együtt tekertünk. Az időjárás végig napos, néha gomolyfelhős volt, de szinte az elejétől a végéig fújt a szél. Mindez döntően befolyásolta, hogy komolyabb fáradtság nélkül végig tudtuk csinálni a Balaton körüli utat.

Az indulást követően egészen Balatonfüredig zökkenőmentesen tudtunk pecsételni. A pecsételőállomásokon, ahol az eredetileg kiírt időintervallumon belül érkeztünk, mindig találtunk valakit.

Az első komolyabb pihenésünk 60 km-t követően volt. A korábbi évek tapasztalataiból tanulva a Badacsonytomajban lévő borozónál pihentünk egy nagyobbat. Szinte két órán keresztül sziesztáztunk és vártuk be a lemaradt többieket. Ettünk, ittunk és regenerálódtunk kicsit. Számomra különösen fontos volt ez az állomás, ugyanis a teljes kör alatt itt egyetlen egyszer begörcsölt a vádlim. Kb. 2 percig tartott, de most 3 nappal később is, miközben írom ezt az élménybeszámolót, fáj. Ettől függetlenül végig tudtam csinálni, még annak ellenére is, hogy még szinte 150 km volt hátra a teljes távból, és ez Laci barátom orvosi tanácsának köszönhető, miszerint ha görcsöl valamely izmunk, akkor erőteljesen kell nyújtani az adott izmot, akármennyire is fáj.

Idén a SoB előtt összesen 35-40 km-t kerékpároztam, de viszonylag nagy kitartással meg tudtuk csinálni. Az egész kört trackeltem, és egyrészt a track sebesség/magasság grafikonon is jól látszik, másrészt energiánkat érezve is elmondható, hogy az egyik holtpontunk Örvényesnél volt, a másik pedig, ahol a tartalék energiáinkat is felélve már csak alapjáraton tudtunk kerékpározni, az Siófok volt.

Siófoktól Fonyódig kilométerenként számoltuk vissza a hátralevő távot. A legrosszabb a maradék 15 km volt, azaz Balatonszemestől Fonyódig, ahol a kerékpárórát egy kilométeren belül akár négyszer is megnéztem, és elkeseredve konstatáltam, hogy még egy egész kilométert sem tettünk meg a legutóbbi rátekintésem óta.

Összességében azt mondhatom, hogy mint minden korábbi évben, idén is úgy értem vissza Fonyódra, hogy többet ekkora hülye nem leszek, viszont másnap már úgy ébredtem, hogy már terveztem a következő Spiritet. :)

Mindenkinek ajánlom, hogy próbálja meg a Spirit of Balatont! Itt megtapasztalhatja, hogy milyen egy ekkora kerékpározás, másrészt próbára teheti magát az ember kitartás terén is.

Jövőre ugyanekkor ugyanígy jövünk!


.

     
Fővédnök
A Spirit of Balaton támogatója:

Fővédnök:
Dr. Simicskó István
Honvédelmi miniszter
     
Kapcsolat
Információk, hírlevél, részveteli regisztráció: spiritofbalaton (kukac) gmail.com
     
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó



Még nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
     
Add tovább!
     
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezned.

2022.04.20. 19:58
Kedves Apalaci! Igen, már évek óta minden résztvevő kap valamilyen ajándékot, pl. kitűző, hűtőmágnes :)

2022.04.17. 12:44
Kedves György! Négy évvel ezelőtt "feszegettem" a témát, hogy miért nincs jelvény vagy kitűző. Jól látom, hogy már mégis van?

2022.03.21. 15:03
Szia Gyuri! Légyszíves írd meg az egyesület adószámát az 1% SZJA miatt. Köszönöm: Gábor

2022.02.09. 22:33
Kedves Neo! A regisztrációt azóta sikeresen rendeztük, egyébként minden információ megtalálható a Részvételi regisztráció oldalunkon! A felnőtt részvételi díj változatlanul 4000 Ft

2022.01.29. 18:18
Szia! Szeretnék jelentkezni az idei spirit of balaton körre, tavaly nem voltam, más esemény, i szeretném kérdezni, hogy most mennyi a nevezési díj, és kérnék egy számlaszámot is, előre is köszönöm szé

2021.06.08. 15:02
IGEN: IDÉN IS LESZ SPIRIT OF BALATON!!! Regisztráció: https://www.spiri.
..ticle_id=7
Sok szeretettel várunk minden vállalkozó kedvű kerékpárost!

2021.05.14. 10:49
Kedves Alien! Nagyon úgy néz ki, hogy idén is lesz Spirit, már sokan regisztráltak is, de a részvételi díjat csak akkor kérjük átutalni, ha biztos lesz a szervezés (ez még 1-2 hét). Téged is várunk :)

2021.05.10. 11:57
Szia Gyuri! Mikor lehet befizetni az idei nevezési díjat? :)

2020.06.12. 12:14
Ma végre eldőlt: IDÉN IS LESZ SPIRIT OF BALATON!!! Regisztráció: https://www.spiri.
..ticle_id=7
Sok szeretettel várunk minden vállalkozó kedvű kerékpárost!

2020.06.03. 13:23
Kedves Neo! Igen, a pecsétkönyvet és a többi, a részvételhez szükséges dokumentumot email-ben küldjük ki a regisztrált résztvevőknek. A szervezés szerencsére egyre biztosabbnak kezd látszani :)

     
Felhasználók
· Online vendégek: 1

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 404
· Legújabb tag: DD
     
Statisztikák