Navigáció
     
Balaton Turmix
     
Cikk hierarchia
Cikkek főoldala » Spirit of Balaton 2012 - élménybeszámolók » Spirit of Balaton 2012 - Bánki Károly fotói és élménybeszámolója
     
Spirit of Balaton 2012 - Bánki Károly fotói és élménybeszámolója

Spirit of Balaton 2012

Évekig kerülgettük a Tour de Balaton rendezvényt, mint macska a forró kását, a rajtnál rendre tiszteletünket tettük, de csak idén szabadítottuk ki a dzsinnt a palackból és vágtunk neki az immáron Spirit of Balaton névre átkeresztelt kerékpáros fiesztának. 10 és 12 éves fiam társaságában már a kezdeteknél érezhető volt az emelkedett hangulat, nem versengésre, hanem egyfajta örömünnepre invitáltak a reggeli szikrázó napsütésben táncoló gráciák által életre keltett fanfárok (persze a földhözragadtak szerint ez csupán hallucináció volt).

 

Cikkek képei: sob-2012-bankikaroly-01.jpg

Az első pecsétre várakozók Balatonmáriafürdőn

 

Cikkek képei: sob-2012-bankikaroly-02.jpg

Made in Hungary

 

Cikkek képei: sob-2012-bankikaroly-03.jpg

A Bánki család Spirit of Balaton-csapata: Károly, Boldizsár és Benjámin

 

Lelkiekben ugyan felkészültünk, de a felszerelésünk igencsak hiányosnak mutatkozott, a kulacstartó is az utolsó pillanatban került fel, egy kedves „sorstársunknak” köszönhetően. Cserébe átadtunk egy pecsételő füzetet, amit az illető felejtett el magával hozni a nagy izgalomban. Fifty-fifty, fair play módra. Galácz György, Balatonmáriafürdő polgármesterének jótanácsát tettük tarisznyánkba a hamuban sült (gyakorlatilag szénné égett) pogácsa mellé: „ebben a forró hangulatban mindenkinek kötelező legalább kétszer megfürdenie a Balatonban”. Ahogy elindultunk (és az út során többször is tapasztaltuk) pár őrült velünk szembe jött, nekik is két kerékkel kevesebb van, gondoltuk, jövőre majd megjön az eszük és velünk tartanak.

Éppen hogy bemelegedtünk, tele energiával suhantunk el a keszthelyi állomásnál, ahol még hallottuk a „jól meggondoltátok ezt, fiúk?” aggódó szavakat, de a lendület hajtott tovább, mert csak a kerékpáros El Camino teljesítése lebegett a szemünk előtt. Szép lassan hozzászoktunk, hogy a balatoni bringakörút olyan, mint az élet: egyszer fent, egyszer lent, tele akadályokkal és meglepetésekkel.

 

Cikkek képei: sob-2012-bankikaroly-04.jpg

Pecsételés Keszthelyen

 

Cikkek képei: sob-2012-bankikaroly-05.jpg

Pecsételés a szigligeti Piroska büfében - bodzaszörp és langalló

 

Cikkek képei: sob-2012-bankikaroly-06.jpg

A Szigligeti Vár

 

Szigligeten a Piroska büfé egy tuti kerékpáros pont, házi bodzaszörppel és langallóval, barátságos személyzettel. Az első nagyobb pihenőt Badacsonynál tartottuk. A Római úton számos kis pihenőhely található, mi a Márton borozóban kaptunk be egy méretes hagymás-zsíros kenyeret. A Badacsonyi Gőzössel egy ideig együtt haladtunk, majd útjaink szétváltak, és a gyönyörű Balaton-felvidék háborítatlan tájain folytattuk túránkat. Megnyugtató és feltöltő élmény volt a Balaton háta mögé bekukkantani, ahol mintha megállt volna az idő. Zánkán letértünk a jelzett útról, pedig nem a boldogság kék madarát kerestük, csak már patkómágnesként vonzottak a Balaton hűsítő hullámai. Másik maradandó élmény, hogy ugyanitt egy őzikét is láttunk, de hogy honnan került elő, azt még most sem tudom. Az utolsó fényképfelvételen egy katamarán fedélzetén próbálják gyermekeim az utat lerövidíteni, de mielőtt a rendezőség diszkvalifikálta volna őket, visszatértek a rendes kerékvágásba. A masinában ugyan lemerült az akkumulátor, így több fotó nem készült, de a srácokat tartós elemmel töltöttem fel, ők valamennyivel tovább bírták, és ha nem is a teljes távot, de a 150 km-es kiskört sikerült megtenni. Balatonakaliban fiatal lányok fogadtak a pecsételő állomásnál, Balatonudvariban a polgárőrség tartotta a frontot és kínálta az életet jelentő ásványvizet.

 

Cikkek képei: sob-2012-bankikaroly-07.jpg

A Badacsonyi Gőzös

 

Cikkek képei: sob-2012-bankikaroly-08.jpg

A Badacsonyi Zsíroskenyér

 

Cikkek képei: sob-2012-bankikaroly-09.jpg

A katamarán elfoglalva!

 

Tihany lábához már elcsigázva érkeztünk és sajnos nem tettünk eleget az előzetes figyelmeztetésnek, hogy a hegyre toljuk fel a kerékpárt, mert a meredek emelkedő rengeteg erőt vesz ki az emberből, amire később még nagy szüksége lesz. Amit a rövidítéssel megnyertünk a vámon, azt az erőltetett menettel elvesztettük a réven, és átkelve Szántódra már érezhető volt, hogy a célig folyamatosan holtponton leszünk. Becsületből nem adtuk fel, visszafordulni pedig innen már nem érdemes :).

Pihenőket gyakrabban iktattuk be, Lellén pizza, Fonyódon fagyi volt a dopping, a két település között pedig a számunkra legszimpatikusabb boglári ellenőrzőponton pihentünk egy keveset. Az eredeti terv végül teljesült: baleset nélkül, sötétedés előtt szerencsésen megérkeztünk. Köszönettel tartozunk a nagy feltaláló Fetter Györgynek legújabb ötletéhez, a Spirit of Balaton megszervezéséért és mindenkinek, aki a lebonyolításában bármilyen szerepet játszott, okozva ezzel életre szóló élményt a résztvevőknek. Vigyázat, jövőre megint jövünk!!!

 

Bánki Károly

     
Fővédnök
A Spirit of Balaton támogatója:

Fővédnök:
Dr. Simicskó István
Honvédelmi miniszter
     
Kapcsolat
Információk, hírlevél, részveteli regisztráció: spiritofbalaton (kukac) gmail.com
     
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó



Még nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
     
Add tovább!
     
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezned.

2022.04.20. 19:58
Kedves Apalaci! Igen, már évek óta minden résztvevő kap valamilyen ajándékot, pl. kitűző, hűtőmágnes :)

2022.04.17. 12:44
Kedves György! Négy évvel ezelőtt "feszegettem" a témát, hogy miért nincs jelvény vagy kitűző. Jól látom, hogy már mégis van?

2022.03.21. 15:03
Szia Gyuri! Légyszíves írd meg az egyesület adószámát az 1% SZJA miatt. Köszönöm: Gábor

2022.02.09. 22:33
Kedves Neo! A regisztrációt azóta sikeresen rendeztük, egyébként minden információ megtalálható a Részvételi regisztráció oldalunkon! A felnőtt részvételi díj változatlanul 4000 Ft

2022.01.29. 18:18
Szia! Szeretnék jelentkezni az idei spirit of balaton körre, tavaly nem voltam, más esemény, i szeretném kérdezni, hogy most mennyi a nevezési díj, és kérnék egy számlaszámot is, előre is köszönöm szé

2021.06.08. 15:02
IGEN: IDÉN IS LESZ SPIRIT OF BALATON!!! Regisztráció: https://www.spiri.
..ticle_id=7
Sok szeretettel várunk minden vállalkozó kedvű kerékpárost!

2021.05.14. 10:49
Kedves Alien! Nagyon úgy néz ki, hogy idén is lesz Spirit, már sokan regisztráltak is, de a részvételi díjat csak akkor kérjük átutalni, ha biztos lesz a szervezés (ez még 1-2 hét). Téged is várunk :)

2021.05.10. 11:57
Szia Gyuri! Mikor lehet befizetni az idei nevezési díjat? :)

2020.06.12. 12:14
Ma végre eldőlt: IDÉN IS LESZ SPIRIT OF BALATON!!! Regisztráció: https://www.spiri.
..ticle_id=7
Sok szeretettel várunk minden vállalkozó kedvű kerékpárost!

2020.06.03. 13:23
Kedves Neo! Igen, a pecsétkönyvet és a többi, a részvételhez szükséges dokumentumot email-ben küldjük ki a regisztrált résztvevőknek. A szervezés szerencsére egyre biztosabbnak kezd látszani :)

     
Felhasználók
· Online vendégek: 1

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 404
· Legújabb tag: DD
     
Statisztikák