Navigáció
     
Balaton Turmix
     
Cikk hierarchia
Cikkek főoldala » Spirit of Balaton 2013 - élménybeszámolók » Spirit of Balaton 2013 - Plaszkó Roland élménybeszámolója
     
Spirit of Balaton 2013 - Plaszkó Roland élménybeszámolója



Szóval megint eltelt egy év… És megint Balaton!

Szédületesen jó szállást sikerült lefoglalni Balatonkeresztúrban. Az idő lefelé elkeserített, hogy hol esett, hol pedig nagyon sütött a nap Tiszaújvárostól a Balatonig. Az eső mint a dézsa. Titkon reménykedtem a jóidőben, amit meg is kaptam, viszont a szél! Tyúúúúú, hát az volt, igaz, akik ellenkező irányból teljesítették, azoknak jó volt, sőt szerintem lehet, hogy még az eső is elkerülte őket :-)

Szóval reggel az induláskor, hogy mennyien voltunk????? Ennyi embert ezalatt a 3 év alatt még sosem láttam egyszerre :-)

Jó volt megint látni a szokásos tavalyi barátokat, Lakatos Imrét és Drégely Lajos bácsit! Jókedvvel-mosolygósan! :-)

Szóval 8 óra, Balatonmária, pecsét, majd irány Balatonberény (8.10) ahol megint :-) akkor pakoltak ki a pecsétadók, mikor odaértem :-) Semmi sem történt, csak annyi, hogy az ember megint számot ad, hogy eltelt megint egy év :-(

Keszthely előtt utolértem egy bringás csapatot, akik az én tempómban tekertek, természetesen akiken volt rajttábla, azoknak köszönés, majd ezután utánameredt egy kerékpáros s kérdi, hogy én vagyok-e az, aki a nevére hallgat? Egy volt kedves munkatársam volt az, aki lejött megnézni a Balatont kerékpárral. Alig ismertem meg a Zoli bácsit :-), így szépen elkerekeztünk a keszthelyi pecsételőállomásra, ahol nagyon aranyos volt a két hölgy! Itt 8.50-kor pecsételtünk.

A Zoli bácsi csatlakozott hozzám, így együtt kezdtünk neki a majd még 200 km-nek :-)

Gyenesdiás: 9.08

A vonyarci pecsételő leköltözött a kerékpárútra (talán nem volt fer, hogy aki nem is akart pecsétet, az is megállhatott keresés nélkül… :-) szerintem). 9.20kor volt pecsét.

Az idő jó, viszont fúj a szél…. De legalább nem esik! A balatongyöröki pecsét is begyűjtve 9.35-kor.

Szigligeten kicsit összegyűltünk, de számomra egy szenzációval felért egy úr, mégpedig egy triciklivel, amin nem ült, hanem fekvő állapotban volt :-) Kíváncsi vagyok, mekkora „élmény” lehetett vele körbetekerni :-) 10.13 a pecsét ideje.

Szóval Badacsony :-) Mondtam is a Zoli bácsinak, hogy ez az amolyan pornós hegy, fel-le-fel-le… különben nagy élmény :-) :-) Badacsonytomaj: 10.42.

Egy külön nagy élmény volt az ábrahámhegyi pecsételő megtalálása :-) Szóval strand :-), a strand kitáblázáa kicsit hiányos, de a kamionos múlt megint jó volt, csak az orrom után :-) Kedves hölgy, pecsét: 11.10.

Ez az, Révfülöp! Senki az átúszáson :-( Kicsit kihalt a város… Kíváncsi lennék, hogy aki át akarja úszni és foglal szállást, annak a szállásfogadónak mennyire lehet izgalmas, mikor a szálláskérő tologatja a foglalást :-) A kerékpáros szervízben a bácsi nagyon rendes volt, és a pecsét is tetszik! Fotó állítólag lesz :-) 11.37 a pecsét.

Szóval a Balaton trükkje itt jön. Tudom, csalós, de egyszer elmentem a Zánka-Akali-Udvari bringaúton, de mégegyszer nem! Lehet, visszafelé élmény, de akkora partok vannak, hogy fúúúúúú. Szóval az akali-i pecsét kellett, így Akaliban kicsit elkeveredtem a leágazás terén. Picit kérdezősködés volt az utcák terén, de csak meglett. Elég szép komplexum a Bringakali! 12.39 a pecsét.

Balatonudvari a szokásos polgárőrökkel :-) Egy úr volt csak, 12.58.

Viszont az örvényesi kislányokat kihozták az étterem elől :-) Aranyosak, és nem lebácsiztak minket?! :-) :-) 13.09.

Balatonfüreden a szökőkútnál egy félórás pihenő, fejfrissítéssel, kulacstöltéssel, kis evéssel, majd megint a Tourinform keresése, amit már tavaly is megtaláltam :-) 14.05.

Alsóörsön megint Tourinform, meglett 14.47-kor, majd irány tovább :-) A Balatonalmádiban található hotelbejáratnál a portáshölgy nagyon aranyos és kedves volt :-) Zolibácsi mind megitta a nagyon hideg vizet, én nem tudtam, viszont a sapiban jó volt egy darabig megint :-)

Balatonkenese, szóval itt is a Tourinform „leköltözött” a bringaútra… Pedig én a keresésért mentem… 16.07.

Balatonakarattyán az ég picit mozgolódott, reménykedtünk, hogy elkerül minket. El is került, pontosan utánunk jött :-) :-)

Balatonvilágosra kereken 17.00-kor értünk. Egyszer de jó lenne a magasparton nyaralni!!

Siófok 17.45 a toronynál, de itt már nagyon kell figyelni a táblázásokat, ami már kezd a szégyen felé menni. Egyszer úgyis kifestem az utat, hogy merre megy a bringaút! :-)

Zamárdi 18.22, itt megint nem követtük a bringautat, viszont a hölgy várt minket az infóponton :-)

És az egyik legkedvesebb-legaranyosabb hölgy Balatonföldváron! 18.57-kor értünk ide, de ilyen magas hölgyet még nem láttam, pedig én 192 cm vagyok, de ő tyúúúúúú :-) Reméljük, nem áztál el hazafelé, mi imádkoztunk érted :-) :-)

A balatonszárszói büfét kicsit kerestük, nem verte ki a szemünket a bringa a kerítésen :-) Kis víztöltés, majd irány tovább. 19.28.

A Balatonőszöd-Szemes-Lelle hármas egy igazi útvonalkereső, de csak meglett az út a „mogyi”-sok jóvoltából, hisz csak én nem hordok még mindig és nem is fogok navit hordani :-)

Balatonbogláron a kerékpáremelés nem volt meg 20.35-kor, viszont Imre utolért minket és közölte, hogy a Lajos bácsit kisebb baleset érte, így kórházba került, de mint kiderült, jól van! Örülünk neki! Együtt indultunk tovább, lassan a világítást is be kell kapcsolni.

Fonyódon már láttunk „kis” esőt az úton, így elkezdünk kicsit izgulni, hogy mi lesz, de Fenyvesen már az akkorra vigyorgó pecsételő uraknál öltöztünk fel esőállóvá :-) Innentől végig eső….. Balatonmáriára 22.15-re értünk, itt viszont megint megint bődületes eső kerekedett.

Annak örülök, hogy a kettő kitűzött cél megvalósult. Az egyik természetesen a kör teljesülte, a másik az összes pecsét. A földvári 3 percen múlt, a nagyon magas hölgy már pakolt összefelé, így ezer köszönet a teljes könyvért!

Jövőre megint természetesen, de viszont valamint variálni kellene. Vagy visszafelé kéne menni (mennem), vagy éjszaka menni, a poén kedvéért. Viszont a „verseny” lehetne olyan, hogy mindenki keresse meg a pecsételőt, s nem kellene kiadni a fotós mellékletet, hisz ez az egyik lényege a körnek, nem?
 
Kösziiiiiiiiiiiiiii Spirit of Balaton!

     
Fővédnök
A Spirit of Balaton támogatója:

Fővédnök:
Dr. Simicskó István
Honvédelmi miniszter
     
Kapcsolat
Információk, hírlevél, részveteli regisztráció: spiritofbalaton (kukac) gmail.com
     
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó



Még nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
     
Add tovább!
     
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezned.

2022.04.20. 19:58
Kedves Apalaci! Igen, már évek óta minden résztvevő kap valamilyen ajándékot, pl. kitűző, hűtőmágnes :)

2022.04.17. 12:44
Kedves György! Négy évvel ezelőtt "feszegettem" a témát, hogy miért nincs jelvény vagy kitűző. Jól látom, hogy már mégis van?

2022.03.21. 15:03
Szia Gyuri! Légyszíves írd meg az egyesület adószámát az 1% SZJA miatt. Köszönöm: Gábor

2022.02.09. 22:33
Kedves Neo! A regisztrációt azóta sikeresen rendeztük, egyébként minden információ megtalálható a Részvételi regisztráció oldalunkon! A felnőtt részvételi díj változatlanul 4000 Ft

2022.01.29. 18:18
Szia! Szeretnék jelentkezni az idei spirit of balaton körre, tavaly nem voltam, más esemény, i szeretném kérdezni, hogy most mennyi a nevezési díj, és kérnék egy számlaszámot is, előre is köszönöm szé

2021.06.08. 15:02
IGEN: IDÉN IS LESZ SPIRIT OF BALATON!!! Regisztráció: https://www.spiri.
..ticle_id=7
Sok szeretettel várunk minden vállalkozó kedvű kerékpárost!

2021.05.14. 10:49
Kedves Alien! Nagyon úgy néz ki, hogy idén is lesz Spirit, már sokan regisztráltak is, de a részvételi díjat csak akkor kérjük átutalni, ha biztos lesz a szervezés (ez még 1-2 hét). Téged is várunk :)

2021.05.10. 11:57
Szia Gyuri! Mikor lehet befizetni az idei nevezési díjat? :)

2020.06.12. 12:14
Ma végre eldőlt: IDÉN IS LESZ SPIRIT OF BALATON!!! Regisztráció: https://www.spiri.
..ticle_id=7
Sok szeretettel várunk minden vállalkozó kedvű kerékpárost!

2020.06.03. 13:23
Kedves Neo! Igen, a pecsétkönyvet és a többi, a részvételhez szükséges dokumentumot email-ben küldjük ki a regisztrált résztvevőknek. A szervezés szerencsére egyre biztosabbnak kezd látszani :)

     
Felhasználók
· Online vendégek: 1

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 404
· Legújabb tag: DD
     
Statisztikák