Navigáció
     
Balaton Turmix
     
Cikk hierarchia
Cikkek főoldala » TdB 2010 Beszámolók » Blénessy István Sándor beszámolója
     
Blénessy István Sándor beszámolója

Blénessy István SándorNos, megvolt!!! Budapestről levonatozván, 15.30-kor indultunk Keneséről, ahol legnagyobb meglepetésemre még pecsételőfüzetet is kaptunk volna, ha nem készítettem volna már el saját kezemmel itthon. Szépen haladgattunk, de a kolléga elfáradt nagyon, mire a hivatalos indulópontig, Ba

latonmáriafürdőig elértünk, így itt jól elszórakoztattam a pecsételőállomáson a hölgyeket és urakat. Amíg a barátom "töltődött", ültünk legalább egy órát. Aztán alig néhány újabb kilométer múlva, Balatonberényben a Tekergő kerékpáros pihenőhelyen ismét jót pihiztünk miatta.


A szúnyogokról nem is tudtam, hogy tudnak ekkora rajokban, épp mint a méhek rajzani és zümmögni, akkora hangerővel, mint egy vuvuzela. Enni is alig tudtunk volna kint a természetben, így maradtak az állomások. Nem tudom, ők hogy bírták, spray ide vagy oda, amiből nekünk is adtak a pecsételőhelyeken. Hát taszító teremtések, az biztos. És mégis, a vízparton sok helyen voltak horgászok is ebben a szúnyoginvázióban.

Később is sokat pihengettünk a pecsételőállomásokon, így a barátom kibírta egészen Zánkáig, ott egy órát vártam vele, míg befutott az 5:20-as hajnali első vonat, amivel szépen hazajött. Én már nem adtam fel, hisz egyben, teljes egészében nem kerültem meg eddig a tavat, hanem mint a meszes nekivágtam és 3 óra alatt - közben Tihany mellett, Sajkodnál hajnali 6 után egy ötperces kis fürdőzésre is megállván - 8:20-ra visszaértem Kenesére. Bár azt hittem, senki nem lesz már a pecsételőállomáson reggel kilenc felé, de ha hamarabb érkeztem volna, éppen az lett volna a baj: az állomás éjjel egy és négy óra között tartott egy kis pihenőt, így e reggeli órán nagy örömmel fogadtak.

Az idén már jártam a Kékesen, a Galya-tetőn, Aggteleken, Salgótarjánban meg Egerben és Ózdon. A barátnőm Heves megyében él, onnan a szélrózsa minden irányába eső érdekességet megjártam: Bükk-tető, Szilvásvárad, Lázbérci-víztározó és még sorolhatnám. Nekem a tekerés a felszabadulás, ha hegyet látok, akkor addig meg nem állok, amíg a tetejére nem érek. Pechem lenne ám az Alpoknál rendesen...

Sajnos a barátomat már az indulásnál lefárasztotta az a pár emelkedő Világos felé. Ez van, nem vagyunk egyformák, na és szerintem én is lefáradtam volna azon a 22 ezer forintos bringán! Most vette talán 2 hónapja újonnan ennyiért. Hát el lehet akkor képzelni, mennyire jól gurulhat egy ilyen drótszamár! Ugyan én is 25 ezerért vettem a bringám, csak épp nem újonnan, és ez egy Botecchia olasz hegyikerékpár... Az eladó egy kínai volt, azt sem tudta, mi bicaj és bicaj között a különbség. Szerencsém volt. Négy éve van meg és mentem vele több mint 40 ezer kilométert.

Még egyszer köszönet az ötletért és a szervezésért!

 

     
Fővédnök
A Spirit of Balaton támogatója:

Fővédnök:
Dr. Simicskó István
Honvédelmi miniszter
     
Kapcsolat
Információk, hírlevél, részveteli regisztráció: spiritofbalaton (kukac) gmail.com
     
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
     
Add tovább!
     
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezned.

2021.06.08. 15:02
IGEN: IDÉN IS LESZ SPIRIT OF BALATON!!! Regisztráció: https://www.spiri.
..ticle_id=7
Sok szeretettel várunk minden vállalkozó kedvű kerékpárost!

2021.05.14. 10:49
Kedves Alien! Nagyon úgy néz ki, hogy idén is lesz Spirit, már sokan regisztráltak is, de a részvételi díjat csak akkor kérjük átutalni, ha biztos lesz a szervezés (ez még 1-2 hét). Téged is várunk :)

2021.05.10. 11:57
Szia Gyuri! Mikor lehet befizetni az idei nevezési díjat? :)

2020.06.12. 12:14
Ma végre eldőlt: IDÉN IS LESZ SPIRIT OF BALATON!!! Regisztráció: https://www.spiri.
..ticle_id=7
Sok szeretettel várunk minden vállalkozó kedvű kerékpárost!

2020.06.03. 13:23
Kedves Neo! Igen, a pecsétkönyvet és a többi, a részvételhez szükséges dokumentumot email-ben küldjük ki a regisztrált résztvevőknek. A szervezés szerencsére egyre biztosabbnak kezd látszani :)

2020.06.02. 21:40
Szia Gyuri! Szeretném megkérdezni, hogy ha meg lesz tartva az esemény, hol tudom letölteni a pecsételő könyvet, vagy elkülditek?

2020.05.18. 22:17
Kedves Neo! Ha rajtunk múlik, mindenképpen meg lesz tartva, ha nem is teljesen az elmúlt években megszokott módon. És aki letekeri, annak a fején biztosan ott lesz a korona :)

2020.05.18. 08:59
Szia Gyuri! Érdeklődni szeretnék, hogy meg e lesz tartva az idei Spirit of Balaton, mert ez nekem fontos lenne a szabadság kivételében, vagy ez is elmarad a korona miatt, a válaszodat előre is köszönö

2020.01.22. 15:45
Kedves Neo! Igen, lehet, január 1.-től mindig indul az adott évi regisztráció! Idén is sok szeretettel várunk!

2020.01.22. 11:29
Sziasztok! Már lehet nevezni a túrára?

     
Felhasználók
· Online vendégek: 1

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 404
· Legújabb tag: DD
     
Statisztikák