Navigáció
     
Balaton Turmix
     
Cikk hierarchia
Cikkek főoldala » TdB 2010 Beszámolók » Blénessy István Sándor beszámolója
     
Blénessy István Sándor beszámolója

Blénessy István SándorNos, megvolt!!! Budapestről levonatozván, 15.30-kor indultunk Keneséről, ahol legnagyobb meglepetésemre még pecsételőfüzetet is kaptunk volna, ha nem készítettem volna már el saját kezemmel itthon. Szépen haladgattunk, de a kolléga elfáradt nagyon, mire a hivatalos indulópontig, Ba

latonmáriafürdőig elértünk, így itt jól elszórakoztattam a pecsételőállomáson a hölgyeket és urakat. Amíg a barátom "töltődött", ültünk legalább egy órát. Aztán alig néhány újabb kilométer múlva, Balatonberényben a Tekergő kerékpáros pihenőhelyen ismét jót pihiztünk miatta.


A szúnyogokról nem is tudtam, hogy tudnak ekkora rajokban, épp mint a méhek rajzani és zümmögni, akkora hangerővel, mint egy vuvuzela. Enni is alig tudtunk volna kint a természetben, így maradtak az állomások. Nem tudom, ők hogy bírták, spray ide vagy oda, amiből nekünk is adtak a pecsételőhelyeken. Hát taszító teremtések, az biztos. És mégis, a vízparton sok helyen voltak horgászok is ebben a szúnyoginvázióban.

Később is sokat pihengettünk a pecsételőállomásokon, így a barátom kibírta egészen Zánkáig, ott egy órát vártam vele, míg befutott az 5:20-as hajnali első vonat, amivel szépen hazajött. Én már nem adtam fel, hisz egyben, teljes egészében nem kerültem meg eddig a tavat, hanem mint a meszes nekivágtam és 3 óra alatt - közben Tihany mellett, Sajkodnál hajnali 6 után egy ötperces kis fürdőzésre is megállván - 8:20-ra visszaértem Kenesére. Bár azt hittem, senki nem lesz már a pecsételőállomáson reggel kilenc felé, de ha hamarabb érkeztem volna, éppen az lett volna a baj: az állomás éjjel egy és négy óra között tartott egy kis pihenőt, így e reggeli órán nagy örömmel fogadtak.

Az idén már jártam a Kékesen, a Galya-tetőn, Aggteleken, Salgótarjánban meg Egerben és Ózdon. A barátnőm Heves megyében él, onnan a szélrózsa minden irányába eső érdekességet megjártam: Bükk-tető, Szilvásvárad, Lázbérci-víztározó és még sorolhatnám. Nekem a tekerés a felszabadulás, ha hegyet látok, akkor addig meg nem állok, amíg a tetejére nem érek. Pechem lenne ám az Alpoknál rendesen...

Sajnos a barátomat már az indulásnál lefárasztotta az a pár emelkedő Világos felé. Ez van, nem vagyunk egyformák, na és szerintem én is lefáradtam volna azon a 22 ezer forintos bringán! Most vette talán 2 hónapja újonnan ennyiért. Hát el lehet akkor képzelni, mennyire jól gurulhat egy ilyen drótszamár! Ugyan én is 25 ezerért vettem a bringám, csak épp nem újonnan, és ez egy Botecchia olasz hegyikerékpár... Az eladó egy kínai volt, azt sem tudta, mi bicaj és bicaj között a különbség. Szerencsém volt. Négy éve van meg és mentem vele több mint 40 ezer kilométert.

Még egyszer köszönet az ötletért és a szervezésért!

 

     
Fővédnök
A Spirit of Balaton támogatója:

Fővédnök:
Dr. Simicskó István
Honvédelmi miniszter
     
Kapcsolat
Információk, hírlevél, részveteli regisztráció: spiritofbalaton (kukac) gmail.com
     
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
     
Add tovább!
     
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezned.

2022.04.20. 19:58
Kedves Apalaci! Igen, már évek óta minden résztvevő kap valamilyen ajándékot, pl. kitűző, hűtőmágnes :)

2022.04.17. 12:44
Kedves György! Négy évvel ezelőtt "feszegettem" a témát, hogy miért nincs jelvény vagy kitűző. Jól látom, hogy már mégis van?

2022.03.21. 15:03
Szia Gyuri! Légyszíves írd meg az egyesület adószámát az 1% SZJA miatt. Köszönöm: Gábor

2022.02.09. 22:33
Kedves Neo! A regisztrációt azóta sikeresen rendeztük, egyébként minden információ megtalálható a Részvételi regisztráció oldalunkon! A felnőtt részvételi díj változatlanul 4000 Ft

2022.01.29. 18:18
Szia! Szeretnék jelentkezni az idei spirit of balaton körre, tavaly nem voltam, más esemény, i szeretném kérdezni, hogy most mennyi a nevezési díj, és kérnék egy számlaszámot is, előre is köszönöm szé

2021.06.08. 15:02
IGEN: IDÉN IS LESZ SPIRIT OF BALATON!!! Regisztráció: https://www.spiri.
..ticle_id=7
Sok szeretettel várunk minden vállalkozó kedvű kerékpárost!

2021.05.14. 10:49
Kedves Alien! Nagyon úgy néz ki, hogy idén is lesz Spirit, már sokan regisztráltak is, de a részvételi díjat csak akkor kérjük átutalni, ha biztos lesz a szervezés (ez még 1-2 hét). Téged is várunk :)

2021.05.10. 11:57
Szia Gyuri! Mikor lehet befizetni az idei nevezési díjat? :)

2020.06.12. 12:14
Ma végre eldőlt: IDÉN IS LESZ SPIRIT OF BALATON!!! Regisztráció: https://www.spiri.
..ticle_id=7
Sok szeretettel várunk minden vállalkozó kedvű kerékpárost!

2020.06.03. 13:23
Kedves Neo! Igen, a pecsétkönyvet és a többi, a részvételhez szükséges dokumentumot email-ben küldjük ki a regisztrált résztvevőknek. A szervezés szerencsére egyre biztosabbnak kezd látszani :)

     
Felhasználók
· Online vendégek: 1

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 404
· Legújabb tag: DD
     
Statisztikák