Navigáció
     
Balaton Turmix
     
Cikk hierarchia
Cikkek főoldala » TdB 2011 Beszámolók » Albert Jenő és Mihályné Balatincz Rita írta
     
Albert Jenő és Mihályné Balatincz Rita írta

Albert Jenő és Mihályné Balatincz RitaEgyedül érkeztünk Balatonmáriafürdőre, de a rajtnál megismerkedtünk Ritával - aki szintén nem edzett erre a nagy útra - és az első öt kilométer után együtt kezdtünk tekerni. Mindketten 8:10 körül indultunk Máriafürdő főteréről, pecsétkönyveinkben az első pecséttel, s célként tűztük ki, hogy 50 kilométerenként megállunk egy kis nasizásra.

Balatonberényt elhagyva elkezdett esni az eső, egészen Keszthelyig, ott szerencsére kegyes volt az ég és szép lassan a Nap is előbújt, így a ruhánk is megszáradt. Balatonberénynél 8:24-kor, Keszthelynél 9 órakor pecsételtettünk. Ahogy egyre közelebb értünk az északi parthoz, úgy kezdtünk gyönyörködni az ismeretlen táj szépségében is. A gyenesdiási pecsét után a vasútisín-bicikliút kereszteződés kisebbfajta labirintusán való áthaladás után (de ilyen volt sok más helyen is) folytattuk utunkat Vonyarcvashegyen át Balatongyörök felé, majd Edericsen még egy golfpálya kellős közepén is áthaladtunk a mandulafákkal szegélyezett kerékpárúton, a csodálatos panorámában gyönyörködtünk és fotózgattunk.

Szigligetig egész könnyű volt az út, mivel csak vízszintes úton kellett haladni, minimális emelkedővel. A Szigligeti Vár alatt haladtunk el közvetlen közel, amit azután Badacsonytördemic követett, hol már nehezebb volt a terep, egyre erősebb emelkedőn, a Római úton vezetett az út. Badacsonylábdihegy után következett a következő pecsételés Badacsonytomajban, 10:37-kor.

Badacsonyörs-Ábrahámhegy-Balatonrendes-Révfülüp-Balatonszepezd-Zánka-Balatonakali és végre egy olyan hely, ahol pecsétet is tudtunk gyűjteni, mert megtaláltuk az állomást, ez pedig Balatonudvari volt 12:25-kor. Evés-ivás és nyomás tovább Örvényesre a következő pecsétért! Közben persze nézelődtünk, beszélgettünk, a velünk szemben érkező kerékpáros csapatokra is figyelni kellett, nemkülönben a nagyobb településeken a gyalogosokra is, mert ők biza nem figyeltek ránk, csak mentek a bicajossávban is.

Aszófőt és Tihanyt elhagyva nagyon gyanússá vált az ég, ismét megjelentek felettünk a sötét gomolyfelhők és megérkezett a második égi áldás, de úgy, ahogy csak lefért, annyira szakadt az eső. Így érkeztünk meg Balatonfüredre, szerintem a leggyönyörűbb üdülőhelyre, végig strandok mentén és a Tagore sétányon át vezetett az út.

Következő állomásunk Csopak volt 13:45-kor, itt már nem esett az eső, így elfogyasztottuk az ebédre szánt szendvicset és nápolyit, közben kezdett megszáradni a ruhánk, mert előbújt a Nap is. Újult erővel vágtunk neki a Paloznak-Lovas-Alsóörs-Balatonalmádi szakasznak, hová 14:33-kor meg is érkeztünk az újabb díszes pecsétünkért. Ezután Balatonfűzfő felé vettük az irányt, de sajnos ott nem találtuk meg a helyet, hol hitelesíttetni tudtuk volna a kis füzetünket, így következő állomásunk Balatonkenese lett, itt már egy boltot is kénytelen voltam meglátogatni, mivel italkészletem kifogyóban volt, el is ment egy kis idő a sorbanállás miatt. Itt lekeveredtünk egy alsóútra, nagyon vadregényes és esőerdőhöz hasonló volt, mivel, mondanom sem kell, itt ismét eleredt az égi áldás, de legalább védve voltunk a fák miatt.

Egy vasút alatti alagútból kiérve a Club Aliga egykori MSZMP-üdülő előtt találtuk magunkat, hol a területükön való áthaladásra jogosító diákjegyet váltottunk 400.-Ft-ért :), mert különben vissza kellett volna mennünk a helyes útra, felkapaszkodva egy nagyon erős emelkedőn. De cserébe kaptunk egy 1/2 l-es ásványvizes kupont, amit be is váltottunk! Így gyorsan Balatonvilágoson voltunk, azután következett Szántód-Balatonföldvár-Siófok. Itt ismét megálltunk energiapótlásra, meg fotózgatásra a családtagok megnyugtatására :), és persze a pecsétért 17:10-kor.

Zamárdi-Szántód-Balatonföldvár-Balatonszárszó-Balatonőszöd-Balatonszemes-Balatonlelle-Balatonboglár, itt ismét kaptunk plecsnit 19:30-kor és még fotó is készült rólunk (itt nem mi fotóztunk:) ) Itt azután Jenő rákapcsolt a hajrára, hogy a vonatot elérje, végül Rita 21:00-kor ért be, magam 20:40-kor, mindketten 13 órán belül teljesítettük a 220 kilométeres távot.

"Menj, küzdj az álmodért, minden vágyadért, mi benned él! Győztes lesz a harc, ha nincs több hátraarc..."  (Hooligans)

Köszönetünket fejezzük ki a szervezőknek!

Rita és Jenő

     
Fővédnök
A Spirit of Balaton támogatója:

Fővédnök:
Dr. Simicskó István
Honvédelmi miniszter
     
Kapcsolat
Információk, hírlevél, részveteli regisztráció: spiritofbalaton (kukac) gmail.com
     
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
     
Add tovább!
     
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezned.

2021.06.08. 15:02
IGEN: IDÉN IS LESZ SPIRIT OF BALATON!!! Regisztráció: https://www.spiri.
..ticle_id=7
Sok szeretettel várunk minden vállalkozó kedvű kerékpárost!

2021.05.14. 10:49
Kedves Alien! Nagyon úgy néz ki, hogy idén is lesz Spirit, már sokan regisztráltak is, de a részvételi díjat csak akkor kérjük átutalni, ha biztos lesz a szervezés (ez még 1-2 hét). Téged is várunk :)

2021.05.10. 11:57
Szia Gyuri! Mikor lehet befizetni az idei nevezési díjat? :)

2020.06.12. 12:14
Ma végre eldőlt: IDÉN IS LESZ SPIRIT OF BALATON!!! Regisztráció: https://www.spiri.
..ticle_id=7
Sok szeretettel várunk minden vállalkozó kedvű kerékpárost!

2020.06.03. 13:23
Kedves Neo! Igen, a pecsétkönyvet és a többi, a részvételhez szükséges dokumentumot email-ben küldjük ki a regisztrált résztvevőknek. A szervezés szerencsére egyre biztosabbnak kezd látszani :)

2020.06.02. 21:40
Szia Gyuri! Szeretném megkérdezni, hogy ha meg lesz tartva az esemény, hol tudom letölteni a pecsételő könyvet, vagy elkülditek?

2020.05.18. 22:17
Kedves Neo! Ha rajtunk múlik, mindenképpen meg lesz tartva, ha nem is teljesen az elmúlt években megszokott módon. És aki letekeri, annak a fején biztosan ott lesz a korona :)

2020.05.18. 08:59
Szia Gyuri! Érdeklődni szeretnék, hogy meg e lesz tartva az idei Spirit of Balaton, mert ez nekem fontos lenne a szabadság kivételében, vagy ez is elmarad a korona miatt, a válaszodat előre is köszönö

2020.01.22. 15:45
Kedves Neo! Igen, lehet, január 1.-től mindig indul az adott évi regisztráció! Idén is sok szeretettel várunk!

2020.01.22. 11:29
Sziasztok! Már lehet nevezni a túrára?

     
Felhasználók
· Online vendégek: 1

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 404
· Legújabb tag: DD
     
Statisztikák