Navigáció
     
Balaton Turmix
     
Cikk hierarchia
Cikkek főoldala » Spirit of Balaton 2019 - élménybeszámolók » Spirit of Balaton 2019 - Móri István fotói és élménybeszámolója
     
Spirit of Balaton 2019 - Móri István fotói és élménybeszámolója

 


Spirit of Balaton 2019

 

Az úgy volt, hogy pénteken reggel eldöntöttem, ismét megyek. Gyors regisztráció, majd vártam a visszaigazolást, mivel határidőn kívül regisztráltam. Fél négykor jött a válasz, hogy oké! Gyorsan letöltöttem a dokumentumokat, majd elmentem kinyomtatni. A bolt négykor bezárt… Mit tegyek?.. Kérdezősködtem, hatkor vettem egy nyomtatót :-) Kinyomtattam, megnéztem a pecsételőállomások listáját, a változásokat memorizáltam. Gpx file-t letöltöttem. Villogókat felraktam, szendvicset csináltam, aludtam két órát és szombaton hajnali 0:10-kor nekiindultam a nemrég vázat cserélt új bringámmal, le Siófokra. Velence után reggeli, aztán a 7-esen fel Fehérvárra. Ott kezdett világosodni, 4 körül. 6-kor harangszóra Siófokra értem. Ott szembesültem vele, hogy a siófoki állomás 8-tól aktív. Akkor pihi, újból reggeli, kis útravaló, telefonnyomkodás, egyeztetés Zsoltival, aki szintén jött, igaz, autóval, és máshonnan indulva teljesíti a kört. 8-kor elsőként pecsételtem és az ellenkező irányba indultam, mint a többség. Nekem az fekszik jobban.


Cikkek képei: sob-2019-moriistvan-01.jpg

Siófokon reggel nyolckor - az Üllő-Siófok táv már teljesítve


Hibátlan rajt, az állomások előtt némi telefonos navigálás. Az állomások többsége ismert volt, pár változásnál a telefon segített ki. Jól haladtam, semmi műszaki gond nem volt. Pihenőkkel nem fárasztottam magam, csak a frissítések miatt álltam meg. Szigligetnél azt mondták, abból az irányból a siófoki állomástól első vagyok. Ez ösztönzött kicsit. Meleg volt, egy kulaccsal mentem, sok helyen töltöttem, víz, izo-tabletta, Mg-tablettával egyetemben. A főétkezés elmaradt, Zsoltival egyeztettem, mikor érem utol őket. Mikor azt gondoltam, közel lehetek hozzájuk, már kb. 20-30 km-rel elhagytam őket. Igy elmaradt a találkozás. Hajtottam tovább, sorra hagytam el az állomásokat. Tihanyban nem voltam fenn, nem is volt ott pecsételés sem. Flottul ment minden, nem fáradtam, nem volt mélypont, stabil haladás, kényelmesen. Tihany után éhes lettem, nem húztam volna ki Veszprémig, ott volt tervben 1 óra pihi és bőséges kaja. 2 taco, 1 Coronita és go tovább.


Cikkek képei: sob-2019-moriistvan-02.jpg
A keszthelyi parti sétányon


Nem sokkal a vége előtt egy pecsételőponton ismét rácsodálkoztak a tempómra, 16 óra körül majdnem a teljes kör megvolt. A Garmint folyamatosan töltenem kellett, az a hátizsákban volt a powerbankra dugva. Így vakon, érzésre mentem. Balatonszárszónál, a frissítőpontnál 1%-on volt a Garmin, egy idősebb kolléga kisegített egy kis árammal, azzal el tudtam menni Siófokig. Végigrongyoltunk a 71-esen, mutattam az utat, húztam neki a szelet. Ott elbúcsúztunk, én tankoltam, majd nekiindultam 19:20 körül a hazaútnak. Ott éreztem, kicsit fáradt vagyok.


Cikkek képei: sob-2019-moriistvan-03.jpg
Pecsételés a szárszói Süsü büfében


Az összes pecsétet megszereztem. Ez fontos célkitűzés volt. Végre a legkritikusabb balatonföldvári pecsét is megvolt, eddig 5-ig,de most, idén 6-ig volt aktív. A bringa nem lett rámigazítva tökéletesen, azt a bő 300 km már megmutatta. De nem álltam neki állítgatni. A seggem kicsit kidörzsölődött a helytelen nyeregbeállitás miatt, az elengedett kormányos tekeréseknél előrecsúsztam rajta. És a nyeregmagasság sem volt jó, a térdeim mintha jeleztek volna. Irány Fehérvár, addig lámpa nélkül, majd onnan lámpával. Le a 7-esen Dinnyésig, onnan a 71-esen Pestig. A frissitések már bonyolódtak. Nem volt akárhol akármi. Már azt sem tudtam, mit kívánnék. Fehérváron fél liter kakaó kihúzott a szarból, kicsit erőre kaptam. Lehűlt a levegő és én is visszahűltem, de most kezdett élet kerülni újra a testembe. A 71-esen kezdtek szívatni az akkus hátsó lámpáim. Amíg töltöttem az egyiket, addig a másik üzemelt, a szilikon harmadik meg folyamatosan tartotta a frontot, mert ugye az akkus nem csippan, amikor lemerül :-) Az elsővel is spóroltam, csak ott csináltam nappali fényt a sötétből, ahol kellett. Ahol nem, ott csak a helyzetjelző és az akkus tartalék első világított. A Garminnak is ki kellett húznia, bár elhasználtam az áramot a lámpák töltésére. Be kell szerezzek egy brutál non-stop hátsót akkuval.


Cikkek képei: sob-2019-moriistvan-04.jpg
Üllő -Siófok - teljes Balaton-kör - Siófok - Üllő: 472 km


Álmos voltam, fáradt voltam, már néha az út is elmosódott, a 6-oson nem az úton kellene bealudni éjszaka. Megálltam és egy betonelválasztó mögött ledöntöttem a paripát, és aludtam kb. fél-háromnegyed órát. Jobb lett, a térdeim viszont a pihenés után azonnal jelezték, hogy a nyeregmagasság nem jó. Nem volt veszélyes, újra a nyeregben ülve hamar elmúlt. Pesten az utolsó frissítés kóla-energiaital, azzal hazajöttem. A végét nem élveztem már, a meleg eléggé kiszívta az erőm. A bringa szuper, még állitanom kell rajta kicsit. Jövőre ismét tervezem, csak az időjárás is legyen kegyes.


Cikkek képei: sob-2019-moriistvan-05.jpg

Impozáns adatok: 476 km/19:19 h - This was harder then your usual effort.


Cikkek képei: sob-2019-moriistvan-06.jpg

Csíkok az aszfalton: hangtalan suhanás az éjszakában...

.

     
Fővédnök
A Spirit of Balaton támogatója:

Fővédnök:
Dr. Simicskó István
Honvédelmi miniszter
     
Kapcsolat
Információk, hírlevél, részveteli regisztráció: spiritofbalaton (kukac) gmail.com
     
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó



Még nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
     
Add tovább!
     
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezned.

2022.04.20. 19:58
Kedves Apalaci! Igen, már évek óta minden résztvevő kap valamilyen ajándékot, pl. kitűző, hűtőmágnes :)

2022.04.17. 12:44
Kedves György! Négy évvel ezelőtt "feszegettem" a témát, hogy miért nincs jelvény vagy kitűző. Jól látom, hogy már mégis van?

2022.03.21. 15:03
Szia Gyuri! Légyszíves írd meg az egyesület adószámát az 1% SZJA miatt. Köszönöm: Gábor

2022.02.09. 22:33
Kedves Neo! A regisztrációt azóta sikeresen rendeztük, egyébként minden információ megtalálható a Részvételi regisztráció oldalunkon! A felnőtt részvételi díj változatlanul 4000 Ft

2022.01.29. 18:18
Szia! Szeretnék jelentkezni az idei spirit of balaton körre, tavaly nem voltam, más esemény, i szeretném kérdezni, hogy most mennyi a nevezési díj, és kérnék egy számlaszámot is, előre is köszönöm szé

2021.06.08. 15:02
IGEN: IDÉN IS LESZ SPIRIT OF BALATON!!! Regisztráció: https://www.spiri.
..ticle_id=7
Sok szeretettel várunk minden vállalkozó kedvű kerékpárost!

2021.05.14. 10:49
Kedves Alien! Nagyon úgy néz ki, hogy idén is lesz Spirit, már sokan regisztráltak is, de a részvételi díjat csak akkor kérjük átutalni, ha biztos lesz a szervezés (ez még 1-2 hét). Téged is várunk :)

2021.05.10. 11:57
Szia Gyuri! Mikor lehet befizetni az idei nevezési díjat? :)

2020.06.12. 12:14
Ma végre eldőlt: IDÉN IS LESZ SPIRIT OF BALATON!!! Regisztráció: https://www.spiri.
..ticle_id=7
Sok szeretettel várunk minden vállalkozó kedvű kerékpárost!

2020.06.03. 13:23
Kedves Neo! Igen, a pecsétkönyvet és a többi, a részvételhez szükséges dokumentumot email-ben küldjük ki a regisztrált résztvevőknek. A szervezés szerencsére egyre biztosabbnak kezd látszani :)

     
Felhasználók
· Online vendégek: 1

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 404
· Legújabb tag: DD
     
Statisztikák